Вълшебството на метафорите

Вълшебството на метафорите

Двудневен курс „Вълшебството на метафорите“ с Магдалена Николова, НЛП треньор

Метафорите са навсякъде около нас – от кратки притчи до реални бизнес и лични истории, в които се преплитат множество послания за събеседника ни. Метафората е най-силният инструмент от Милтън модела и влияе директно на ниво промяна на мисленето, промяна в поведението и възприемането на ситуацията и заобикалящия свят.

Метафората дава необятната възможност да говорим на езика на „подсъзнанието“ и да провокираме към генериране на нови алтернативи и намиране на нови възможности за действие. Вдъхновяващите истории от бизнеса и личния живот са приложими от мотивационни речи към екипа, през провеждане на бизнес срещи до индивидуални коучинг сесии.

Програмата включва:

 • принципи за оформяне и структуриране на въздействаща история
 • структура на метафорите и построяване на силно въздействаща метафора
 • коучинг с метафори
 • демонстрация и анализ на казуси и промяна с метафори
 • приложение на метафорите: в мотивационни речи, при провеждане на срещи, откриване и закриване на проект, личен разговор, коучинг сесия
 • трениране на ключовите НЛП умения, използвани в конструирането на метафори: калибриране, вербална ловкост, репрезентативни системи, котви, Милтън и Мета модел, презентационни умения, креативност, развиване на въображението, генериране на алтернативи, визуализация на проекти

За кого е настоящето предложение за курс „Вълшебството на метафорите“: за сертифицирани НЛП Практици и Мастер Практици, за техните семейства, приятели и колеги, за маркетолози, рекламисти, презентатори и преподаватели.

И НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ:

НЛП Треньор: НЛП треньор на курса е Магдалена Николова, НЛП Треньор, сертифициран от Джон Гриндер, бизнес коуч и организационен психолог

Основател: създател на НЛП Тренинг Център (www.nlpcenter.org) през 2009 г. и МЛС Интернешънал (www.mlc-consult.com) през 2007 г. Съосновател e на клона на Международна коуч федерация в България през 2007 г.

Организационен психолог: Магдалена Николова е магистър по организационна психология и управление на човешките ресурси от Университет на Лозана, Швейцария и Бакалавър по психология от Софийски университет. В процеса на трениране тя влиза в дълбочина във връзките между модели от организационна психология, когнитивна психология, физиологична психология, невропластичност, психолингвистика и НЛП и коучинг подхода.

НЛП треньор: Магдалена Николова е единственият НЛП треньор в България, сертифициран лично от ко-създателя на НЛП Джон Гриндер, Кармен Бостик Ст. Клер и Майкъл Керъл във всички нива на НЛП. Магдалена е основател на НЛП Тренинг Център и на база професионализъм и високо ниво в работата си, успява да придобие и международна акредитация от Международната Академия на НЛП треньорите на Джон Гриндер. До този момент има проведени 17 издания на сертификационен курс „Бизнес НЛП Практик с коучинг умения“ и 7 издания на „Бизнес НЛП Мастер Практик с коучинг умения“ като и двата курса са лимитирани като брой провеждания на година и брой участници в група.

Бизнес коуч: Магдалена е сертифициран бизнес коуч от първия в света институт по коучинг „Coaches Training Institute“, САЩ. Коучинг програмата, която тя завършва е ACTP акредитирана от Международната коуч федерация като Магдалена преминава през нея от 2007 г. на два езика – френски и английски в Париж и Лондон. Днес Магдалена е акредитиран бизнес коуч от Международната коуч федерация. Maгдалена получава сериозна част от експертизата си в работата си 2 г. в коучинг бюро в Швейцария. След това става и един от пионерите в бизнес коучинга в България като основава коучинг и тренинг компанията МЛС Интернешънал. Днес има над 12 години практически опит в областта на коучинга с над 5000 часа проведени индивидуални и екипни коучинг сесии. Магдалена работи на ниво висш мениджмънт, борд на директори, финансови и търговски директори, а основната й експертиза е в областта на коучинг за изпълнителни директори. Работи с лидери от различни националности както с международни компании, така и с предприемачи. ICF Member ID: 1036903I

Мотивационен оратор: Магдалена е вдъхновяващ мотивационен оратор в корпоративни събития на международни компании в България. Тя провежда мотивационни презентации и събития пред банкери, търговци, специалисти по човешки ресурси с нови идеи, визия и вдъхновяващи послания. Мотивационните събития са както в корпоративна среда в компании като Хенкел, Софийска вода, Пощенска банка, Мтел, Юнифай, ГФК, така и в конференции и събития на Форбс, Американска търговска камара, Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), PM day Bulgaria, НБУ, УНСС, Американски университет, Зонта интернешънал, XLR8, т.н.

Нейното вярване, че: „Нашата позитивна енергия е ключът към нашия успех. Аз вярвам, че всяко човешко същество има невероятни ресурси, които веднъж отключени, могат да провокират позитивна промяна в живота ни!“

Магдалена

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ:

ХРИСТИНА МИТОВСКА, йога инструктор

Христина Митовска е НЛП Мастер практик и йога инструктор. Работата ѝ е сбъдната мечта. Тя е насочена към подкрепянето и „придружаването“ на хората, които искат да създадат щастлив и пълноценен живот чрез йога. Хриси работи предимно с индивидуални клиенти, както в България, така и в различни точки на света в посока гъвкавост на мисленето и тялото. В момента Хриси води активно йога класове в най-голямото в България йога студио, Yoga Vibe, създава и реализира авторски йога ритрийти, посветени на щастлието и балансирането на емоциите.

ПАРАМЕТРИ НА КУРС „ВЪЛШЕБСТВОТО НА МЕТАФОРИТЕ“

 • Място на провеждане: Хотел „Олимп“ гр. Тетевен
 • Продължителност: 2 дни
 • Дати на провеждане: 23 – 25 март 2018 г.
 • Финансови параметри: 350 лв.
 • Настаняване: 2 нощувки, с включена закуска, при единично настаняване. В случай на отказване от участие в курса не се връща инвестицията за настаняване в размер на 150 лв. Всички неплатени резервации се пазят до не по-късно от 15.03.2018 г.
  Срок за записване: 15.03.2018 г.

Отстъпки:

 • Спестете ДНЕС 100 лв.! При записване до 15.02.2018 г. – 250 лв. Условията са валидни при плащане на първа вноска или цялата сума преди посочената дата.
 • Ограничен брой места!

За записване и допълнителна информация можете да се свържете с нас на info@nlpcenter.org или ни се обадете на: 02 955 52 71