• НЛП треньор

 • Бизнес коуч

 • Магистър трудов и организационен психолог

 • Мотивационен оратор

 • Автор

 • Преподавател

„Моята мисия е да създавам време и място, в която личността да може да случи промяна в мисленето, изказа и действията си към по-добро. Резултатът от промяната на личността е трансформиране на средата и бизнеса, в които тя работи и живее. Вярвам, че можем да вдъхновяваме и мотивираме с думи, стига да сме убедени, че всеки от нас има силата и волята да е по-смислен  и ценен човек. 

Всеки ден в курс или в индивидуални сесии за мен е време на пълноценен живот, време за докосване до магията на НЛП и коучинг подхода.

Магдалена Николова
Магдалена Николова

Мисля, че всеки миг е възможност да предам уменията в сферата на НЛП и коучинг подхода според най-високите международни стандарти за качество в света на смислени хора. А щастието – то е в това, че сме истински, активни и отговорни към себе си, че имаме силата, за да постигаме целите си, в удовлетворението в края на деня, в усмивките на хората, до които се докосвам!“

Основател

През 2007 г. Магдалена създава МЛС Интернешънал (mlc-consult.com), а през 2009 г. НЛП Тренинг Център (www.nlpcenter.org). Съосновател e и на клона на Международната коуч федерация в България през 2007 г.

Организационен психолог

Магдалена Николова е магистър по организационна психология и управление на човешките ресурси от Университет на Лозана, Швейцария и Бакалавър по психология от Софийски университет. В процеса на трениране тя влиза в дълбочина във връзките между модели от организационна психология, когнитивна психология, физиологична психология, невропластичност, психолингвистика и НЛП и коучинг подхода.

НЛП треньор

Магдалена Николова е единственият НЛП треньор в България, сертифициран лично от ко-създателя на НЛП Джон Гриндер, Кармен Бостик Ст. Клер и Майкъл Керъл във всички нива на НЛП:

 •  „НЛП Треньор“, Брайтън, Великобритания
 • „НЛП Мастер Практик“, Лондон, Великобритания
 • „НЛП Практик“, Лондон, Великобритания
 • „НЛП Нов код“, Лондон, Великобритания
 • „НЛП Баланс в личния и професионалния живот“, Женева, Швейцария
 • „НЛП: уникалната връзка между деца и родители“, Триест, Италия

Магдалена е основател на НЛП Тренинг Център и на база професионализъм и високо ниво в работата си, успява да придобие и международна акредитация от Международната Академия за тренинг и коучинг с НЛП (ITCA). До този момент има проведени 29 издания на сертификационен курс „Бизнес НЛП Практик с коучинг умения“ и 13 издания на „Бизнес НЛП Мастер Практик с коучинг умения“, като и двата курса са лимитирани като брой провеждания на година и брой участници в група.

Бизнес коуч

Магдалена е сертифициран бизнес коуч от първия в света институт по коучинг „Coaches Training Institute“, САЩ. Коучинг програмата, която тя завършва е ACTP акредитирана от Международната коуч федерация, като Магдалена преминава през нея от 2007 г. на два езика – френски и английски в Париж и Лондон. Тя е и акредитиран коуч от АСС (Асоцииран сертифициран коуч) на ICF (Международната коуч федерация). Maгдалена получава сериозна част от експертизата си в работата си 2 г. в коучинг бюро в Швейцария. След това става и един от пионерите в бизнес коучинга в България, като основава коучинг и тренинг компанията МЛС Интернешънал. Днес има над 20 години практически опит в областта на бизнес коучинг за лидерство с над 20 000 часа проведени индивидуални и екипни коучинг сесии. Магдалена работи на ниво висш мениджмънт, борд на директори, финансови и търговски директори, а основната й експертиза е в областта на коучинг за изпълнителни директори. Работи с лидери от различни националности както с международни компании, така и с предприемачи.

В бизнес тренинги Магдалена като част от екипа на „МЛС Интернешънал“ развива уменията на бизнес екипи в тренинги и академии в областта на комуникации, презентационни умения, лидерство, коучинг подход и други меки умения. Клиенти на компанията са организации, признати от бизнеса лидери във финансовия, фармацевтичния и ИТ секторите в България, бързообортни стоки, производство и събиране на просрочени задължения, като на експертизата на МЛС Интернешънал ежедневно се доверяват компании като Райфайзен банк, Мтел, Виваком, Колиърс Интернешънал, Ernst&Young, Уникредит Булбанк, Първа инвестиционна банка, Фортън Интернешънал, Мобилтел, C3i Europe, Софика Груп, Институт за пазарна икономика, Кавен Орбико, Изи Кредит, Марс, Нестле, Дойче Банк, Адеко, Крафт Фуудс, Фронтекс, Национална агенция за приходите, Министерство на финансите, Провидент, Министерство на околната среда и водите, Обединена българска банка, БМ лизинг, Финтрейд и др.

Мотивационен оратор

Магдалена е вдъхновяващ мотивационен оратор в корпоративни събития на международни компании в България. Тя провежда мотивационни презентации и събития пред банкери, търговци, специалисти по човешки ресурси с нови идеи, визия и вдъхновяващи послания. Мотивационните събития са както в корпоративна среда в компании като Хенкел, Софийска вода, Пощенска банка, А1, Юнифай, ГФК, така и в конференции и събития на Форбс, Американска търговска камара, Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), PM day Bulgaria, НБУ, УНСС, Американски университет, Зонта интернешънал, XLR8, т.н.

Някои от нейните презентации са:

 • Магдалена Николова, НЛП треньор„Поглед към света отвъд собствената перспектива“, сп. Форбс България, юли 2022 г.
 • „Промяна с кадифени ръкавици“, сп. Форбс България, май 2016 г.
 • „Да програмираш себе си за успех! Мит или реалност?“, „XLR8 Conference“ Infragistics, май 2016 г.
 • „Развитие на потенциала и мотивацията в компаниите“, Лондонско училище по връзки с обществеността (LSPR), май 2014 г.
 • „Как да вдъхновяваме и ангажираме хората“, Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), февруари 2014 г.
 • „Развитие на потенциала и мотивацията в компаниите“, Лондонско училище по връзки с обществеността (LSPR), София, януари 2013 г. и януари 2014 г.
 • „НЛП и коучинг подход: Ценности в бизнеса“, Американска търговска камара, декември 2012 г.
 • „Коучинг с НЛП“, представяне на книгата, ноември 2012 г.
 • „Коучинг при управление на проекти”, ден на управлението на проекти (PM Day Bulgaria), октомври 2012 г.
 • „Стратегии и психологически фактори в процеса на комуникация по време на криза. Фокус върху личността и подходи за рационално поведение по време на криза”, презентация на националната конференция „Превенция, управление и преодоляване на последствията от кризи”, Софийски форум за сигурност, Министерство на Отбраната, май 2012 г.
 • „Успехът”, презентация със Сергей Койнов, изп.директор на Фортън България в Нов български университет, ноември 2011 г.
 • „Бизнесът влиза в университетите“, мотивационна презентация пред Американска търговска камара, октомври 2011 г.
 • „Пътят към успеха“, публична лекция с Левон Хампарцумян, изп. директор на Уникредит Булбанк, в УНСС, април 2011 г.
 • „Креативно мислене в бизнеса“, публична лекция в Американския университет, март 2011 г.
 • „Силата на думите, или как работи НЛП”, дискусия в М3 College,ноември 2010 г.
 • „Жените лидери- невероятните постижения“, закриваща презентация на международната конференция на Зонта интернешънал в София, 2007 г.
 • „Ефективност на стиловете на лидерство в международен план“, презентация на 13-тата конференция на Европейската асоциация по трудова и организационна психология, Стокхолм, 2007 г.
 • Глобалния договор на лидерите, ООН, Женева, 2007 г.

Сертификати

Медии

Магдалена Николова

Автор

Автор е на статии в областта на лидерството, корпоративната култура, изграждане на екипи, ефективност на коучинг подхода, НЛП и д.р., публикувани в медии като Форбс, Капитал, Дневник, сп. Мениджър, сп. Човешки ресурси, Инвестор, сп. Нея.  Води рубрика „Личен треньор” в списания Форбс. Заедно с НЛП Тренинг Център и Колибри тя е и редактор и издател в България на книгата на Джоузеф О Конър „Коучинг с НЛП“.   

Преподавател

В периода 2005-2007 г. преподава Организационна психология и организационно консултиране в Университета на Лозана, Швейцария. След връщането си в България в периода 2007-2011 г. тя е редовен преподавател в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, където води практически семинари по организационна психология, организационно поведение и бизнесмедиацията в магистратурите по Трудова и организационна психология и организационно консултиране.   

Езици

Владее перфектно английски и френски език и провежда тренинги на всеки един от тях. Практическият бизнес стил на Магдалена е в синхрон с нейното вярване, че:

„Нашата ценности и намирането на гласа ни за комуникацията им е пътят към професионалния успех и личното удовлетворение. Аз вярвам, че всяка личност има невероятни ресурси, които веднъж отключени, могат да провокират истинска и позитивна промяна в живота ни!”

Магдалена

Акредитация и сертификации

   • Акредитацията на НЛП ТРЕНИНГ ЦЕНТЪР и Магдалена Николова може да видите ТУК, а повече информация за акредитацията можете да видите ТУК.
   • Сертификат за НЛП Треньор на Магдалена Николова може да видите ТУК.
   • Сертификат за ниво НЛП Мастер Практик на Магдалена Николова може да видите ТУК.
   • Сертификат за ниво НЛП Практик на Магдалена Николова може да видите ТУК.
   • Сертификат за ниво НЛП Практик Нов Код на Магдалена Николова може да видите ТУК.

Повече информация за Международната Академия за тренинг и коучинг с НЛП може да намерите ТУК.